Sudah Tua

Last weekend, mummy dan 2 aunties datang KL. 2 aunties ni, kakak dan adik mummy. Mummy saya tengah.

Banyak-banyak conversation diorang, ada satu part yang saya mahu simpan dalam blog ni.

Mummy: Tua bah sudah kita ni kan.
Aunty 1: Ya, 50 lebih sudah kita.
Aunty 2: Saya pun 52 sudah ni.
Aunty 1: Berapa tahun lagi kita hidup ni kan.

And the conversation lead to their discovery of kehilangan/kematian rakan seumur mereka.

Hm, kalau diorang sudah cakap begini kan… Jadi nervous bah dengar. Sampai hari ni, apa yang saya sudah buat yang special untuk diorang (parents)? Hmm.

Lontong

Harini ada polis belanja lontong, suami dia nak pergi jawab exam untuk naik pangkat. Tazabar nak makan oi.

Sekarang ni dah 2015, last post aku bertahun 2014. Ke mana hidup sudah membawa aku?

Well, aku masih single, hidup di Bangi, kerja KL tapi sebenarnya Bukit Jalil, masih belum mempunyai haiwan peliharaan despite being single (haha), masih lagi berasal dari Keningau, sedang cuba menguasai skill pengurusan kewangan tanpa kebocoran dan lain-lain.

So diumur suku abad ini, masih banyak lagi perlu dicapai, diplan, tapi entahlah.

Kadang-kadang aku rasa, aku nak pack barang dan lari balik duduk bawah ketiak mummy.