Almost Mid of Jan

Hari ni, hari Jumaat. Guling kan bijik mata ke bawah kanan screen, 10.43 AM. Lebih kurang 45 minit makanan tengahari akan dihidangkan.

Tik tok.

Aku rindu Kandingau. Macam sebutan nenek saya dulu. Entah macam mana boleh jadi gitu dari Keningau. Rindu rinduan, bunga, miau, ikan, sarapan, makan tengah hari, malam, mami komplen hari hari aku tengok movie, bunyi-bunyi didi sibuk buat benda dia kalau nda ikan, ayam, bunga nda pun bekuruh tidur berteman bunyi tv sinetron.

Hmm hmm. Makanan, makanan. Mana kau. Duit dalam poket ada RM2. Nasib baik makan free. Malam ni ada jamuan, makan-makan. Malas mau berbakti, mau datang dan makan ja. Ha ha. Pemalas.

Tadi tengok movie The Perks of Being a Wallflower. Best. Nda pandai mau buat review, tapi yang penting best la. Nanti mau baca lagi satu kali buku dia. Banyak kali pun boleh.

Prison break. Terjebak dengan kancah memecah keluar penjara sejak berminggu lalu. Harap-harap sempat habis sebelum semua orang bergerak pulang. Lebih kurang 30 jam untuk habis kan sampai season 4 dan Final Break.

Hai Finn and Jack Harries!!!

No comments:

Post a Comment