Saya Sebatang Pensel

Sebagai sebatang pensel, saya amat berdedikasi terhadap tuan saya, si Yeyen. Mungkin bukan tuan, puan. Tapi dia belum berkahwin, mungkin sepatutnya cik bukan. Tapi tuan disitu bermaksud pemilik saya, jadi pergi mampuslah puan mahupun cik. So, si Yeyen ni sangat setia dengan saya, selalu pakai saya menulis dimana sahaja.

Saya ini bukanlah pensel tradisional sebagaimana cerita pensel lain yang mana badan mereka berasaskan kayu, saya ini daripada plastik, pensel tekan tekan, atau nama kejuruteraannya pensel mekanikal. Tapi kehadiran saya di UTeM bukanlah untuk mengambil ijazah kejuruteraan mekanikal. Ya, saya mencuba berlaku lawak. Namun tiada yang gelak.

Saya sebagai pensel kini sudah semakin dilupakan kerana tuan saya, si Yeyen, semakin suka menggunakan pen. Dia tampak yakin menggunakan pen. Kesian saya sebagai pensel ini. Tapi, saya masih dicari bilamana si Yeyen tidak yakin dengan jawapan yang bakal dihentam oleh beliau dalam test ataupun final exam.

Sekian sahaja cerita saya hari ini. Saya harap rakan pen pula dapat berkongsi cerita mereka pula selepas ini. Oh kasihan keyboard ini, banyak kesan lead, harap harap si Yeyen tidak marah dan bolehlah si pemadam mengambil tempat menabur bakti pula.

Sekali lagi sekian.

Kerana Manisnya Epal

Peh pehh, sejuk betul epal ni oi. Kesejukan gegigi aku ni. Pakaikan gigi sweater sebiji sebiji.

Peliknya.

Photo 12-09-12 12 11 55 PG

Eh, besok malam epal keluar spesis baru kan.

Habis sebiji epal.

Momen

Run Forrest, run!

Macam macam movie suda aku tengok selama aku menganggur ni. Ada best, ada bosan, tapi tiada pula aku donlot movie sedih pulak kannnn. Tapi malas la, mau bermain-main dengan perasaan, perasaan menganggur seja suda memadai untuk menyeksa jiwa dan raga. Lagu sedih di background.

Jom cari gaduh. Boring.

Kadang-kadang, aku mohon pemadam besar dicipta. Aku mau padam momen momen pelik dalam hidup aku. At least macam spray ka, spray masa lampau. Mengaburi memori orang lain supaya nampak momen pelik jadi indah belaka. Hahaha. Walaubagaimanapun, fuck it all. Sebab saya masih hidup, dan hidup harus terus. Hidup untuk beramal mulia. Eceh.

Suatu ketika dahulu, pernah satu kumpulan rakan saya bermain truth or dare. (Harap harap semorang sudah lupa). Soalan pelik (dan jawapan pelik dari penanya sendiri) dari geng saturang ni, membuat saya berfikir, is that what people think when they see me? Really? Like seriously? (Overnya, hahaha). Tapi ndapalah, simpan ja dalam lembaran momen momen, untuk rujukan masa hadapan. Bukan senang senang mo lupa hal gini ni kalau mau dilupakan pun.

Secara seriusnya, seseorang tolong cipta pemadam memori ataupun tolong bagi saya kerja sekarang.

Malam Kebudayaan MHS ‘08

mhs

This is one of the most humiliating moment of my life. Tengah buat persembahan, penonton di barisan belakang went crazy “boo”ing us. Kahkahkahsihan. Tahan-tahan ja kami atas pentas. Apa salah kami. Bukan kerja volunteer ini. Bukan macam, siapa mau buat persembahan menari dan menyanyi macam kanak kanak retard atas pentas malam kebudayaan angkat tangan. Whoever chose my name back then, God bless you.

Tapi, ada satu part la yang best, boleh escape LDK yang paling boring dalam dunia. Urgh, I hate LDK. And Fesi. Lain la kalau aku yang jadi Fesinya. Tapi mesti boring juga. Tapi best siiikit.

Ya, itu seluar trek. Dan ya, aku selekeh. Dan ya lagi, aku gemok. HA HA. Now everybody knows.

Dan akhir sekali, terima kasih kepada sesiapa yang ponteng malam kebudayaan hari tu.

What?

So, Degree sudah habis. Now what? Menganggur is not easy as it seems. Sebab apa? Sebab kena cari kerja. HA HA. Apapun, rilek la dulu, duniawi semua ni. Yeah, right. PTPTN pun duniawi. Smiley berpeluh sikit.

Setelah 3 bungkusan barang saya sampai dari Melaka, (mana bungkusan aku satu lagi hoi) baru aku sedar, I've been spending nearly half of my life bukan di rumah. Sejak aku 12 tahun alahai comel comel. Kahkah. But, I guess it is normal though. Semorang pun pigi asrama masa 12-13. Lepas tu mariks, universiti yang mana sangat UNTUNG LA kalau dapat tinggal rumah.

Ok lah. Jumpa lagi tahun depan. Babai.

Tentededeng

Maka, menjenguknya saya disini di tebing malam.

Singgah hoi kejap. Terasa meringdui pula zaman berblog. Eceh, ada zaman pulaaak kan. Bukan blog ni sejenis pembelajaran berterusan ka.

Oh hai, rakan-rakan seperjuangan dulu dan kini.

Cuba

Saya sudah cuba yang termampu untuk sesuaikan jiwa saya dengan kamu. Tapi...

Haha. Mengkerepek.

Lusa, eh besok ah, exam untuk computer organization and architecture.

Buka buku. Zzzzzzzz

Hai


Muehehe. Tak payah nak ceh ceh sangat la kan.

Okeh, weekend ni, balik Sabah!

Gila, lama betul ka aku nda buka ni blogger, sampai banyak tul perubahan. Bagus... Tapi lidut. Internet kali.