Tahun Dua Ribu Sepuluh

Tahun ni tiada benda yang major sangat berlaku dalam hidup aku melainkan umur aku tiada suda belasan. Puluh-puluh.

Tahun depan aku mau teruskan misi aku tahun-tahun lepas. Masih sama, belum lagi tercapai.newyear

Be nice, kids!

Tidak Sedaplah Pula Kalau Tiada Rindu

Dengan Pipie.

Pipie si binatang berbulu seluruh badan.

Jangan kau berani-berani selingkuh sana.

Memperbelahan deduakan (bunyi macam istilah Biologi seja) cinta tidak bagus.

 

 

Harap-harap juga kau tidak terjebak dengan sindrom Fahmi.

Zzzz.

Blogger.com Mencabar Kesabaran

Hahahaha.

Sebenarnya aku sendiri pula yang lupa. Kahkah. Oh, hari ni hari last 2010. Kena ada blog post khas ni. Kononnya lah kan. Ok, bai.

Demam

Test awal

Sekarang sudah sihat. :D

Kes Lain

Kes lain.
Aku bersembunyi. Orang cari aku. Aku baru angkat tangan tunjuk, “Aku ada sini.” Bang bang bang. Orang tembak arah aku. Aku masuk bersembunyi balik. Gua bukan cari gaduh derrr. “Ciss, habis berlubang tapak tangan belah ibu jari aku.”

Kes lain.
Tv kalau ulang tayang cerita yang sama pun aku tukar channel lain. Tapi kalau cerita best, aku layan, bentang tikar goreng popcorn.

Kes lain.
Aku harap kauorang tahu, derita seorang insan yang semak kepala hotaknya dengan benda remeh temeh. Menderita weh, derita. Kahkah. Nanti aku kemas balik la, buka sem ni kena letak elok-elok resepi makanan kucing, sukatan minuman kucing, kucing mana luar kandang, kucing mana dalam kandang, ayam mana suka kacau kucing makan. Semua tu kena simpan bagus-bagus, walaupun format dia nanti mesti berubah. Tapi hal berkaitan kucing semua warna pelangi, tiada yang menderitakan. Salah contoh la pulek.

Mengasapkan Laptop

Yo yo wassapp orang-orang di tabasan. Laptop berjaya diformat dengan  jayanya membawa trofi pulang ke rumah. Macam menang anugerah skrin perasaan lepas mengformat laptop neh.

Tapi tapi tapi tapiiiii, aku mau Adamaya menang. Bwahahahaha.

친구

Sentiasa Releven

Benda Biasa Install

Untitled-2

Mana software akademik? Nda payah, boleh buat excuse untuk assignment. Pemalas tahap moksya. Kalau boleh, office pun nda mo install. Buat berat laptop.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Releven

Terus tekan publish padahal rasa mahu menaip lagi. Kalau kau tahu kenapa, baguslah. Kalau nda tahu kenapa, kesian. Nda pa, masih ramai bersama kau. Jangan rasa tersisih.

Aku rasa gunting batu kertas lagi relevan dari burung batu air. HAHAHAHAHA.

Aku penakut. Even tengok csi sorang-sorang waktu malam pun takut. Takut yang takut ja la. Nda la sampai tutup suis utama dekat db, masuk bilik berselubung bawah selimut bepeluh-peluh semua. Aku rasa takut aku masih releven.

Aku rasa aku kena menjadi dewasa sikit, ikut umur. Tidak releven bagi orang yang baru jumpa. First impression. Tapi kalau bersama tomodachi tomodachi, masih dan akan sentiasa releven kalau makan burger dapat misai. Dewasa is boring kau tahu. Walaupun aku yang sedia ada ini memang boring. Naa, kau bayangkan la kalau tambah boring. Tapi belum ada plan yang ini. Entah macam mana aku mau urus ni barang. Terlampau banyak aspek ni.

Aku nda tau apa yang aku taip ni. Merandom seja. Bai.

Yo

Hari tu aku ada baca, tipikal manusia ada 5 jenis. Manusia wajib, manusia sunat, manusia _____ (nda pasti la oi, perkataan rare), manusia makruh, dan manusia haram.

 

Monolog dalaman, malas taip.

 

Aku rasa aku mau format laptop. Whaaatt? Lagi?? Kira edisi 2011 punya format la. Aku bagi peluang laptop aku berazam baru. Oleh kerana laptop aku tidak bole direpair dalam masa terdekat, so kena repair sendiri di Melaka yang mana aku rasa, ok, kau sudah rasa apa aku rasa. Bagus. Tolong bertahan laptop. Aku tau kau boleh. Aku rasa kena beli cooler macam peti ais la nanti. Nda pun bagi kawan dengan Pipie. Pipie kan cool yo wassap. Boleh chill sambil minum stroberi oreo pearl yo. Sagu Keningau tiada ini yo.

Dah, dah, dah, dah, dah (tiru medina yo). Menjadi-jadi kemerepekan. Aku buat perenggan baru. Malam yang sentiasa sepi.

image

Kenapa Aku Mau Tukar Kuning Tadi

Sebab Digi. HAHA.

Tukar Balik Asal Cepat-cepat

image

Ingat mau ikut tema tahun baru, kaler baru. Nda jadi la. Buruk. Gabungan warna tidak menarik. Malas mau pikir banyak. Revert balik yang ini.

IE di XP

(Apasal aku asek mau tekan butang kensel dekat gambar atas ni)

Lama gila nda guna PC secara menggunakan. Best la pula rasanya. Macam mengimbau balik kenangan zaman main Pinball hentak-hentak keyboard, main emulator games macam Donkey Kong makan pisang sambil berlari.

Laptop, jangan kau lama-lama di kedai. Banyak hantu tu sana.

Pilihan

“Aku bagi kau dua pilihan la,

kau mau gila atau kau mau mati.”

 

Pehh.

Kongsi Bersama

P1050556

Print dan xerox banyak-banyak. Kalau print kaler, lagi lazat. Aku suka mayonis lebih, jadi ada dua lapis mayonis. Tiada cheese.

Post

Benda apa aku mau taip ni. Oh, camni, camni.

Sekarang pukul 3.59pm. 15 bulan Disember, 2010. Lagi sepuluh hari untuk Krismas, lagi 18 hari (mungkin kalau tidak silap kira) balik Melaka. Tolak satu hari kalau nda kira hari berterbangan. Dem, terlepas tengok 4.01pm.

Ok, tu saja. :D

Selamat hari Rabu. Makan nasi kerabu. Muka jadi biru. Macam alien planet Nibiru.

Sugus

Tunggu keretapi, datang pula sugus. Apa macam kita ni dayang?

image

Raksasa

atau raksaksa. pelik ja macam.

menaip sambil berselubung bawah selimut macam ada monster bawah katil. padahal sedang bertarung dengan perenggut haba. rasa macam pahlawan.

patutnya aku terus tidur tadi. menaip benda aneh aneh pula. tengok jam pukul 3 suda.

Search Keywords

image

Seriously? Hukum menampakkan sanggul rambut? Peh, sesat jauh gila keyword google. Mesti kecewa siapa yang masuk sini, yang dapat blog pepel ada alien (namun tidak bersanggul) berkerawang kerawang belakang dia.

Yeyen senyum? :) macam ini lebih kurang. Tapi rotate 90 degree. Clockwise.

Manusia tipikal sudah tidak wujud. Terharu masih ada yang cuba search. Masih ada yang sayang. Kahkah.

Kecilkan saiz gambar. Photoscape.

 

 

Yup, I do notice ada artis Indon nama Yeyen juga. Haha.

SitiVille

image

Antara perkara yang menyebabkan aku masih lagi sibuk di rumah selain menjaga kebajikan kucing.

Aku part time Datok Bandar sekarang neh. Sarcastic smile

Blackjack 21

Tahun depan.

Merah

care

Awwwwadahatimerahlah. Kahkah.

Mengisi Kelapangan

Sakit tekak dan bersin. Sebab saya tiada benda mau buat, jadi saya sakit tekak dan bersin. Kahkah.

Borrrrrrrsanggggg.

Hasutan

Hari tu, kepala otak saya, hasut saya untuk tukar link lagi. Tapi hati saya cakap, eh, janganlah gitu, kalau tukar link isi blog tambah meriah, siok juga. Macam tiada poin juga kalau tukar-tukar, hati saya menambah lagi, konon kasi kuat hujah.

Bagi saya, sebagai badan, yang bekerjasama segala organnya dan mempunyai segala kuasa veto keatas segala keputusan, telah mengambil keputusan untuk kekal seperti ini. Ini hanyalah sebiji blog. Blog. Fikir banyak-banyak pun tidak menukar blog menjadi Lee Hon Ki mahupun Jang Geun Suk. Masih lagi blog.

Tapi jangan cuba melawan takdir, kalau sudah takdir link terubah, maka terubah la.

Tiada Isnin Biru

Sebab ini cuti. Hari-hari pun boleh jadi warna apa-apa yang aku suka. Hari Ahad aku suka jadikan dia purple.

Di luar sekarang tengah hujan. Mesti kucing kesejukan, ayam pun. Tapi nda pa, diorang ada bulu yang lebat, boleh jadi penebat haba. Kalau salji baru kena risau bawa masuk semua letak bawah selimut. Sebab tu kucing dan ayam tiada di kedua-dua kutub. Wah, otak aku berhubung. Susu apa mami bagi masa kecil-kecil dulu ni ah.

Aktiviti paling aktif aku sekarang ni, lebih kepada game facebook. Millionaire City aku main sebab si Ficqree suruh main, siok kunun dia cakap. Boleh la. CityVille aku main sebab comel. Comel. Nanti mau suruh si Ficqree main. Wajib. Hahaha.

Er. Bai.

Paling Senang Punya Contengan

sad

5 minit. Oh wait, got a lot of minutes more to be wasted. Gahaha.

Mann, I’m Bored

Tengah mencuba mengisi cuti dengan intipati yang menarik. Distract diri daripada terlampau berfikir.

Bila terlampau nda tau mau buat apa, pemikiran berjalan-jalan, fikir dalam-dalam sampai diri sendiri emo. Saiko diri sendiri. Kalau fikir benda gembira-gembira seronok lagi. Negative thinking boleh membunuh.

 

Jadi, apakah yang perlu dibuat ni?                                                                      
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(4 Markah)

Oh

Menaip dalam default editor blogger. Lama rasanya nda menaip dalam ni. WLW juga best.

Cuti, cuti, cuti, cuti.

Rumah ada mami didi dan aku. Aktiviti pun banyak ke arah ke Korea sana. Nda Korea, Jepun.

Siapa mau contact lens?

Anak kucing di rumah ni pun makin comel. Geerrrraaammm. Gahaha. ada lagi yang baru lahir, tapi dia belakang almari, so belum boleh tengok.

Ok, bai untuk sekarang.