tiada apapa

hoh. betul, cuti ni betul2 tiada cerita menarik.

bai.

Cuti

duduk di rumah. entah a mo buat pa. tapi kadar online kurang sudah. ok la tu kan.

Cubaan Berjaya

Aritu, twitter, kali ni blog pula. Tadi aku update pakai sms. Hebat jugak. 15 sen sekali hantar nda kisah panjang mana. Tapi still mahal la banding twitter. Ginilah kalau handphone kelas pertengahan.

Eh, sekarang nih, aku rasa, aku macam banyak hiperbola, banyak fikir

(zz. housemate pasang takbir raya.)

negatif. Mungkin sebab banyak cakap. Banyak cakap.

 

Teringat didi dan arwah datuk selalu tiba-tiba bertakbir raya. :’(

Pesanan Dari Pipie

Jangan sembelih beruang untuk raya tahun ni. Kalau tidak, dia akan bertindak buas.

Ok. Ni post cubaan sebenarnya.

Saya insan yang selalu ingin mencuba.

Poyoss. Gahaha.

Rujukan

Kualiti rendah sebab mau kecilkan size gambar. Susah upload. Lembap.

Recall

1. Pindah randah rumah. Kemas barang. Tilam baru, gerobok baru, bilik baru. Roomate lama, housemate lama, tambah housemate baru.

2. Masak spageti dekat rumah budak TTU2. Seronok bergotong royong. Makan makan.

3. Pesta Konvo. First time hias cupcake. Hari-hari pergi kampus, memeriahkan majlis. :D Jom heboh pun ada masa ni. Pergi juga. Memeriahkan majlis.

4. Keluar Jonker Walk. Pastu asam pedas. Cari apa benda entah, tapi nda jumpa. Last skali, dahaga singgah mana-mana kedai yang susah betul mau decide tiap kali lalu.

5. Baby benc!

6. Pulang beraya di rumah.

7. Buat precipitator untuk pbl. Banyak gambar yang kami berjaya tangkap daripada serpihan-serpihan precipitator ni. Tapi pose-pose semua exclusive untuk tatapan kami-kami ja. Kehkeh.

8. Beraya beraya rumah budak kelas dan bukan budak kelas, Syafiq, Farahin, Aini dan Sue. Semua rumah sedia makanan lazat-lazat. Mihun sup, laksa, spageti, soto. Memang meriah perut masing-masing. Jumpa anak-anak buah Farahin. COMEL.

9. Birthday kak yan. Buat kecil kecilan yang kecil Tapi kami berseronok.

10. Beraya edisi UTeM pula. Datang lambat tapi skill ambil makanan tu kena ada. Walaupun sikit-sikit ja dapat, tapi ok la. Dapat juga lambai TYT Melaka.

11. Kayak. Cukup 5 orang. Sangat seronok ok. Nda boleh halang pipi tarik-tarik bibir suruh senyum bila tengok balik gambar dan video yang ditangkap pada hari kejadian.

12. Berbasikal pula. Ain pun ada skali time ni. Gahaha. Basikal kapel buat riuh.

13. JFA sakit bontot.

14. Makan dekat Seoul Garden. Bersama Chatol. Kenyang gila. Seronok. Memasak dan memakan.

15. Meja 40.

16. Kak Pina kahwin.

17. Shooting Mandarin. Proses yang sangat menyeksakan. Sian orang lain, aku memang lemah sikit hafal menghafal nih. Berlakon lagi la.

18. Sukan antara fakulti. Jaga Futsal. Scoreboard. Urusetia OK? Haha. Walaupun agak menjengkelkan lelaki tepi-tepi. Banyak analisa dibuat masa jaga futsal ni. Futsal perempuan pun best. Banyak melibatkan emosi aku sebagai warga FKEKK which is johan futsal perempuan hari tu.

19. IRIS. Gerak sikit, snap. Lapar, snap. Tidur, snap.

20. First time naik towing truck.

21. Aku nda pasti apa berlaku, mungkin test, tapi lepas tu layan game-game dekat Melaka Mall. Best. Walaupun asyik kalah dengan Hanis main pingpong benda jadah nama tu. Lepastu layan aiskrim mcd sponsored by Hanis. Melepak MBMB pula. Wiwi dengan Hanis panjat jam besar kantoi dengan pak guard. Tengok orang ganti bunga. Banyak sesembang.

22. Keluar dari petang sampai malam. Tapi secara praktikalnya, ada balik rumah juga, ambil alat memasak. Memasak tepi pantai. Seronok, walaupun angin banyak merogol tudung aku, tiap kali gigit fries rasa crunchy-crunchy pasir. Kejar-kejar dengan kad Uno. Angin kuat gila nda bagi can.

23. Pergi Sungai Siput, Perak. Kawan Kak Yan kahwin.

24. Pergi JB.

BANYAK GILA lagi oi tapi nda tertaip. Dan peliknya, apasal scene-scene dalam kelas macam samar dan kabur.

Sambal Bilis Kentang

Eh, cuti nda start lagi, sudah ada tajuk lauk pauk makanan mengkecurkan saliva.

Tiada gambar tapi.

 

Kau selfish. Aku pun.

Pudar

Terang

PudarMacam pudar betul la pula.

 

z96209685Imej sebenar.

Background

Aku rasa aku mau tukar background kejap lagi. Kepada yang lebih serabut.

Update blog macam update twitter. Pindik pindik.

Try Sikit

Princess

Pulang Dari JB

Tiada ole-ole.

Ole-ole cerita, mau?

JB

Bukan Justin Bieber.

Aku harap aku nda salah. Kalau salah pun, harap-harap aku berseronok atas kebersalahan aku. Harap. Harap.

Mungkin ada laporan ringkas melalui laman sosial kicauan.

Sekian.

Yang benar,
si-budak-tiga-helai-duit-seringgit-dalam-poket.

Masalah Sel Kering

image

DSC00282

Senyum

senyum
Senyum. Tak perlu kata apa-apa.

Ewah. Bernyanyi-nyanyi pula.

Bergurau

Bila orang sepatutnya paling faham kau, jadi orang yang macam baru kenal minggu lepas. Apa kau rasa. Rasa berjagung.

Macam loser gila.

Cuba macam ini, hei, siapa yang boleh kau sandar-sandar, bercerita bahu ke bahu sekarang?

Jadi paranoid.

Mungkin aku yang lebih-lebih.

 

HAHAAHAHAHAHAHAHAHA

Yeh

yeh

PPP

ppp

Persoalan

Bila orang-orang mula mempersoalkan.

 

Rimas.

Tapi

Mahu mandi tapi kenyang.
Mahu study tapi malas.

Macam mana mahu maju.
Semua ada tapi.

Tersedak

Apahal dari petang tadi aku asyik tersedak. Telan air liur pun tersedak. Minum soya pun tersedak. Sedut nafas pun boleh tersedak.

Ramai betul sebut nama aku. Mengumpat tak mengagak. HAHA.

 

 

 

Bila Mythbuster mau bust kan mitos tersedak nih.

Katy Perry - Firework

Sempena exam. HAHA. Mandi kejap.

Ok. Eh, makan mihun jap.

Mihun dan air paip rebus sudah masuk dalam sistem hadam. Sekarang boleh mengeblog. Mengeblog la sangat.

Handphone aku tinggal dalam kereta abang kak yan, bsham. Memang sangat bijak la kan, main tinggal-tinggal henfon pula. Lepas tu, bila entah akan dapat balik. Tapi biarkan kesabaran menantimu wahai henfon. Haha.

Satu benda aku lupa, sikat rambut.

Hah, baru la senang membelai rambut. Nda la tersekat-sekat sebab rambut berpintal macam lepas kena rogol.

Bila kauorang rasa down, kauorang buat apa? Marah macam orang gila. Nangis macam orang hilang punca. Duduk diam dekat satu sudut macam orang psiko. Ketawa mengilai sampai jiran takut tahap azan setiap sudut rumah, pasang surah al-mulk sepanjang malam. Dengar lagu sampai gegendang telinga retak. Melakukan aktiviti kerohanian. Ah, list akan berpanjangan ni, cukuplah.

Sebenarnya, bila kita perlu rasa down, stress, miserable. Bila tahap yang boleh isytihar diri kita stress. Kang kalau aku cakap aku stress, orang lain cakap, “Eleh, hal damit gitu pun kan stress.” Bekurapak pula tu dayang.

PMS. PMS. PMS.

Nda kan lah waktu PMS ja boleh beremosi.

Kenapa cerita pasal stress pula ni. Ni, ni. Lagu. Paste lirik la. Tapi separuh la.

Do you ever feel like a plastic bag
Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that there's still a chance for you
Cause there's a spark in you
You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow

Maybe you're reason why all the doors are closed
So you can open one that leads you to the perfect road
Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Selamat menghadapi peperiksaan.

Raya Haji

Aku stay sini. Good Luck untuk raya haji semua. Selamat hari raya haji.

Cekewa

Aku rasa, aku sedang kecewa. Aku rasa. Hoi, Yeyen pun pandai merasa juga. Pandai terasa juga.

Eh, dari lepas subuh tadi, perenggan tu ja tertaip.

Ba, kenapa gini ni. Heh.

Saya mau.

Mau.

Tolong.

Internet Kelip-kelip

Aku mau buat kerja assignment ni. Tapi internet ajak gurau senda. Marah jugalah. Heh.

Saya Yang Di Sini

Rumah sunyi sepi.
Bunyi orang memberus kain di shower.
Rakan sebilik balik kampung halaman.

Perut kecut dari tadi.
Nda paham la aku.

Kejadian

Orang yang memang begitu kejadiannya dengan orang yang membuat-buat dirinya menjadi begitu.

Simple dan memang semua sedia maklum. Kan.

Coconut Shake

Sedang menjalani study week. Perjalanan harian seperti yang normal-normal. Buat-buat relaks, padahal, bila final exam lalu pemikiran, kecut perut sampai rasa mau terberak juga. Final, final, final, final, final, final. Rasa mau terberak nda? Kahkah.

Eh, tahun ni beraya haji di sini. Rasanya, semua raya haji di UTeM setakat ni masa cuti. Tiba-tiba tahun ni beraya haji di sini pula dan tengah-tengah final. Yey! Yey yang memang yey.

Minggu depan start final, abang Juan dengan adik abis exam. Zz. Lepas tu poli pula cuti 2 minggu ja. Alahai, aku balik rumah, adik habis cuti. Dimana terletak fun di situ? Nda pa, bak kata Hanis, “rumah”. Ok, ok. Fine.

Lapar yang sebenar.