Kelaparan Yang Melaparkan

makan

Saya Tidak Caring

caring lebih

Macam-macam Hal

DSC00281

Saya pun busy juga sebagai seorang student bukan final year. :D

Musim kegemaran aku datang lagi. Sem ni, 5 subjek. 3 subjek serius, 2 lagi, Mandarin dengan Tech Comm. Tapi gap 2 subjek ni la yang panjang-panjang. Nda paham la aku kenapa gitu. Tapi nda pa la, teruskan seja.

Akhir-akhir ni, banyak pula aku dapat minum pearl. Kiranya bukan lagi minuman rare yang bila balik sabah ja dapat minum.

Sekarang aku macam semakin melupakan Tumblr. Entah, macam nda siok suda ni. Teda suda katun-katun comel. Penat suda kali diorang melukis-lukis. Tiap-tiap kali buka, mesti banyak formspring punya soalan ja. Bosan. Ok, ok. Memang bergantung sama orang yang aku follow kan. Tengoklah macam mana nanti.

Sekarang aku tengah melalui cabaran 104 twit. Sebenarnya mau buat 104 tu dalam sehari. Tapi Failed! Haha. End up nda sampai 20 twit pun. Even sampai hari ni pun belum berjaya sampai target. Aku rasa, aku ni memang seorang yang busy.

Hari ni, ada kelas EMT. Tapi tidur lepas subuh gajah tadi, bangun ja jam tunjuk pukul 12.47PM. Menggelupur kau. Tengok henfon satu lagi, dalam kepala otak membayangkan adalah missed call, mesej berbakul-bakul. Tapi, tengok, ada satu mesej, berbunyi, “Yen, x g clas tau”. Campak henfon atas perut Pipie. Pheww. Terus pulas tombol pintu keluar bilik, Kak Aina pun ada tengah tengok tv. Ok la tu, ramai pula nda pegi kelas. Bukan main terlajak tidur. Bukan alang-alang.

Rambut semakin merimaskan pula. Bai.

Selamat Pagi Jumaat

Pagi-pagi dapat mesej suruh buka pintu siap-siap.
Pagi-pagi dapat luka pintu langgar.

Meraung-raung seorang diri.

Selamat pagi.

Belakang Senyum

behind

Patut la ko tak paham-paham, aku asyik senyum ja dari tadi.

Sekadar Di Pinggiran

Okey. Minggu kelas bersisa dua minggu lagi. Lepas tu, minggu belajar untuk exam pula. Habis, yang minggu kelas tu, belajar untuk apa? Tamau jawap, tamau jawap. Kahkah. Gedik.

Sudahlah sem ni mula 50-50, tengoklah apa kejadiannya nanti.

Tinggal setahun setengah lagi. Rakan-rakan sebatch, ramai juga yang sudah grad, tengah buat PSM. Sioknya.

Eii. 8.22PM suda.

Kurang Mood

Bila kau ada test dan kerja yang seiringan tapi satu pun kau langsung tidak tergerak untuk sentuh.

Tengok movie.

Lagi bagus.

Kan.

Santai-santai Pipie

pipie

Kalau ada inspection dorm, memang tolak markah banyak nih.

Sebelum Gerak

Hari tu, sehari selepas daftar celcom twitter seminggu seringgit, bukan maen lagi aku update setiap jam. Gerak sikit, twit.

Hari memang penuh dengan kicauan.

Kalau la blog pun celcom buat seringgit seminggu, memang aku buat jugak. Tapi update blog pakai phone memang krem la ibu jari.

Oh, itu saja. Babai gula liu lian.

Bila Lapar Menguasai Diri

Sebelah tangan makan coklat, sebelah tangan menaip. Post sebelum ni kenyang menggelupur katanya.

Lapar, lapar. Bila lapar, mula la terbayang macam-macam.

-Sagu yang bulat-bulat tu. Bubur mami buat, nda kisah perisa apa, cedok banyak-banyak sagu, masuk dalam peti ais kalau kenyang tapi takut habis adik-beradik makan. All-time favourite. Berlemon-lemon bintang.
-Anything with pearl. Choc pearl, milky tea pearl, ______ pearl, semua boleh. Teh Sabah pearl pun sedap. Tapi selalunya pearl habis cepat. Kecewa bila kena pilih add-on lain.
-Aiskrim. Semua aiskrim boleh, tapi selalu dihantui strawberry cheesecake.
-Biskut. Famous Amos double coklat. Tolong la cair di mulut.
-Bluberi Ciskek. Ini harus ada dalam list.
-Lompat tikam. Memang dia tikam tepat. Rasa pertama kali masa ramadhan lepas. Makan sekali, rasa diabetes. Makan dua kali, pun rasa diabetes. Rasa obesiti memang sentiasa ada. Baru makan 3 kali, dan semua dari tempat sama. Rasa pertama kali makan, masih terngiang-ngiang.

…dan list akan berterusan sampai jumpa makanan sebenar. Tapi dalam kes sekarang, tidurrr.

 

Besok, seorang. Lagi. :(

Cerita Makan

Semalam makan ramai-ramai dekat Seoul Garden. Kenyang tak hengat. Best!

Eh, lepastu makan lagi. Terima kasih daun keladi, lain kali belanja lagi. Satay, satay.

Balik ja, menggelupur kekenyangan.

Ok, habis cerita.

Kawan Baik Dengan Bosan

Tiada Kerja

Kisah benar.

Reblog #005: So True

image

Via – Hanis :D. littlemisspaintbrush

Memblogkan Twit

image

Pagi Jumaat yang indah sampai nda tau mau buat apa. Selamat Hari Jumaat.

Triple

Soalan saya,
Pernah ka ada orang eja nama anak diorang dengan huruf triple.

Fizyaneee

Yeyeeen

 

Nda la ganjil mana pun.

Status

Besok present.

Malass.

With double s.

Peace.gif

MOV06598

Hahaha. Memang nda kan habis gif-gif ni.

Pis!

Sabtu Darab Dua

Kalau boleh, saya mau Sabtu dua hari dalam seminggu. Eh, kalau hari-hari hari Sabtu pun boleh. Teda masalah.

Mengerjakan assignment ni bukan boleh dipandang remeh. Saat-saat genting gini, makanan penenang memang kena banyak dekat sebelah. Tiap masa, memang laapppaarr ja sekarang ni.