Sepetang di Cawangan Khas

Image0430

 

Zoom sikit

kami Yang paling comel. Alololo.
Terselit di celah lelaki-lelaki.

Seminar.gif

Seminar 

Kalau kau penuh dengan kesabaran, tunggulah dia loading.
4MB lebih.

Aku mau publish pun failed 2 3 kali.

Setelah aku view dekat browser: Pergh. Laju gila!

Selamat Hari Khamis

Hari ini, aku plan, duduk di rumah, online, online, online dan sedikit matlab. Baeeekk punya plan bukan?

Tapi plan hanya tinggal plan.

Dua movie aku khatam dari pagi, udara dalam bilik pun sudah deras bertiup. Kipas pun boleh jadi macam vakum. Habuk dekat sepenyodok penuh jugalah dari kipas. Sekarang semua benda sudah boleh berterbangan seirama dengan kipas. Laptop pun suda boleh sentuh sesuka hati tanpa risiko melecur. Nice!

Lagu berpasang, volume sedap-sedap gegendang telinga.

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

Matlab

GUI

 

Gila.

Reblog #004: Sometimes

Sometimes, it's better to be clueless about what's happening around you than knowing every information that would silently kill you.

Blog Oh Blog

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu? 
Ini Bukan Yeyen. Sebab yang ada dalam blog ni sememangnya bukan aku.

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://ituyeyen.blogspot.com sebab yang ini bukan Yeyen. Itu baru Yeyen. Ada paham? Tara paham?

3. Apakah method penulisan dalam blog anda?
Ikut mood. Dan biasanya sangat random.

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Pernah cuba berhenti, tapi macam sudah sebati dalam jiwa.

5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan apa kata mereka?
Pernah. “Macam kenal nenas tu.” kata ibu.

6. Apakah perasaan anda apabila orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda cantik?
Jarang pula blog aku ni buruk. HAHA. Lebih kepada plain. Lagipun jarang ada orang kedua dalam blog aku ni. Saya seorang-seorang saja dalam ini.

7. Bilakah anda mula mempunyai blog?
Saya tahu pasal blog sejak saya form 4 rasanya. Link guna nama sebenar pula tu. Tapi tidak serius. Mula serius lepas matrix. 2008 mungkin. Bermula baru pada cuti raya yang lepas.

8. Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog?
Zzz. Entah.

9. Apa perasaan anda apabila orang mengatakan tentang blog anda di sekolah/universiti/tempat kerja?
Saya tiada blog. No komen.

Lap Peluh Sikit

Tadaa!

Long Report Data Struct Done!

Long Report

“Ya, aku harus buat report sekarang.”

Beberapa jam kemudian.

Long report in progress. 
Berapa jam lagi baru keluar perkataan seterusnya?

Masih belum ada jawapan yang pasti.
Kuriositi memuncak.

Yang Benar

Blog ini bukanlah menggambarkan ciri aku yang sebenar. Maka, benda-benda dalam ini, kurang sesuai dibuat untuk menjudge aku.

Contohnya, jangan la sebab post aku sebelum ni cakap pasal perasaan, kau cakap aku tengah gaduh ka, tengah sentap ka, tengah feel cinta ke udara ka, tiada, tiada.

Lagipun, aku ni bukanlah mempunyai bakat mengarang, mampu menyampaikan dengan bagus, penulisan yang hidup macam ada 3d, bla, bla. Aku taip semua plain hidup segan mati tak mahu apa yang terlintas itu yang tertaip ja, elemen wow pun kurang. So, kemungkinan terjadi mislead tu memang ada.

Tambahan lagi, isi dalam ini semuanya hal random. Jadi tidaklah digalakkan mengkelaskan blog aku ni dalam mana-mana kategori.

Jangan ambil serius gila. Maka, selamat hari raya. Jaga diri.

 

(Lama pula benda ni dalam draft)

Perasaan

Ini hanya perasaan aku.

Aku rasa macam ada sesuatu. Aku rasa kau ada something yang kau mau cakap, kan? Kadang-kadang, aku rasa macam kau benci (wuh, perkataan yang sangat serius ini) dekat aku. Kalau benar, aku minta maaf, aku biarkan ini boleh terjadi.

Ya, ya. Aku memang macam ini, cepat berubah. Hari ni aku macam ni, besok aku macam tu. Tapi percayalah, kau ada tempat spesel dekat organ-organ dalaman aku.

Ini hanya perasaan aku.

 

 

Hasil taipan yang sangat random tambah dengan perasaan sikit-sikit. Biarlah. Janganlah serius sangat. :D

Rabu

Saya bukan yang perfect.

Itu yang buat saya rasa lega.

 

 

Zzz.

Cepatnya kak yan habis mandi.

Baru mau beremosi.

Emosi lain hari.

 

Haha.

Dahagakan Internet

Atau laparkan internet?

Hari ni hari Rabu, suda dua hari masuk kelas. Tiada papa pun mau di tulis-tulis ni.

Eh, ada.

Aku rasa perkataan yang keluar dari aku sejak akhir-akhir ni selalu tersilap la. Ekspresi pun selalu salah. Tapi aku rasa aku memang salu jadi gitu pun. Memudaratkan betul.

 

Zzz.

Cam teteda ja post ni. Ni semua mesti pasal internet.

-- punya internet. (aku nda pasti apa yang sesuai depan tu)

Bai.

Bai

Kejap lagi gerak balik kampung. Lepas tu besok flight 10.55am. Hoh. Bawa stremix ni pergi melaka bole? Haih. Sedih hidup tadak tenet ni. Online dekat fakulti pun, laptop berat mau bawa hari-hari. Lagipun, pegi kelas kan untuk belajar? HA-HA

Ok lah. Selamat jalan.

Header Huru Hara

Print Screen IE9 

Malas mau betulkan.

Via IE9

Sedang mengexplore IE9 Beta.

Seronok juga ya.

***

Oh ya, pasal semalam, saya decide untuk pergi.

Siap mimpi kott.

 

Bangun dua kali hari ni.

Sekali dalam mimpi, sekali yang real.

Tapi yang mimpi tiada kaitan langsung dengan real.

Nda sama. Nasib baik.

***

Good luck untuk mimpi malam ni.

Cepatlah Decide

Besok ada open house budak sekolah rendah. Entahla pegi ka tidak. Malas sebenarnya. Rasa macam mau berkurung dalam rumah ja.

Memang. Memang dia ada masa-masa dia tu. Ada masa macam hari-hari mau keluar. Pantang, orang baru usulkan hint sikit, jomm. Nda tunggu-tunggu lagi.

Tapi bila ada time dia datang, ko bawa la pergi mana pun, main-main kucing luar rumah pun, sanggup lagi duduk keras dalam rumah. Tapi, kalau sudah dipaksa-paksa, ikut ja la, cam mana lagi. Hati gua macam kapas der.

Eh, kes besok tiada siapa-siapa yang dipaksa memaksa, tu aku flash back story lepas-lepas.

Besok belum decide lagi ni.

Reblog #002 : Saya Mahu iPhone 4

Saya mahu Klik untuk sumber.

 

Tolong bagi jawapan.

A.S.A.P.

Mana-manalah

image

--------------------------------------------------------------

image

 

 

Aku rasa satu kolum ni lagi menarik.

Kecoh-kecoh

Twitter

Tweet

Seketika bersama Twitter. Padahal bukan selalu buka pun.

Tadi aku tweet link blog ni. Lepastu sekarang aku tengah buat blogpost pasal twitter aku. Nampak nda kaitan dia disitu. Memang pandai aku isi masa lapang. :D

Memang Ada Hari Dia

Ada hari yang memang aku berharap gilak aku bangun extra lambat dan bangun tengok semua kerja orang lain sudah setelkan.

Dan satu daripada hari tu adalah hari ini.

◄:D►

◄:D►
-------------------------
I've added smileys to this status update. Wanna see them? Go to http://s.facicons.com/
.........................

 

Apala yang keluar kalau aku install.

***

Lepastu, teringat pula, bila last aku mengupdate status di Facebook.

Janganlah, saya memang mudah dipengaruh.

Betul. Jangan dicuba.

Tapi selalunya secara temporary. Lepas tu sedar diri, balik bentuk asal. Itu pun, kalau tersedar la.

Mau contoh juga ka? Bole la. Bagi satu.

Ada satu masa tu, baru-baru tahi ayam juga, bila aku teringin gilak mau beli wacom. Ni semua akibat tengok excessive doodles dekat Tumblr, sampai aku pun terasa, eleh, aku pun boleh lukis ini, tapi tiada wacom tu ja. Apa la yang aku pikir. Lukis rumah-pokok-bukit-matahari guna pensil dan kertas pun belum lurus lagi. Lagipun, fulus setakat cukup makan. Aku kuburkan impian aku.

Nasib pandai sedar diri bukan anak sultan brunei mahupun bau-bau bacang Leonardo da Vinci.

Tapi bukanlah setakat kau suruh itu ini aku buat, ajak itu ini aku ikut, kau sudah anggap aku terpengaruh dan kau pun “horey horey, bejaya pengaruh yeyen” bisik dalam hati. Eh, kalau aku dedahkan rahsia seni mempengaruh aku, habislah. Semua mau try-try pengaruh aku. Bahahahaha.

Oklah, kamu pun mula sudah konon terpengaruh untuk percaya yang aku mudah dipengaruh. HAHA.

Bai.

Selasa

Selamat Hari Selasa.

Hari Selasa memang aku rasa jarang ada aktiviti spesel.

Bila ingat hari, mesti ada certain benda akan telintas dalam kepala otak. Hari isnin selalu jadi pilihan submit apa-apa kerja kan. Heh, siapa minat sama itu Isnin.

Rabu selalu ada aktiviti extra, ko-ku, bila tiada ko-ku, banyak pula aktiviti lain (zz). Kalau masa sekolah rendah, aku suka betul hari rabu, sebab boleh main lego masa KH. Naik sekolah menengah, hari rabu la paling nda suka masa SMAKK, sebab kena pakai baju pink Puteri Islam. Kain pink tu singkat sikit, sudahlah tudung pink pula extra terang. Memang tiap-tiap hari rabu rasa macam mau cepat-cepat balik.

Khamis pula ada juga, orang kerja pakai baju batik, khamis malam jumaat. Khamis kan yang balik awal sikit tu masa sekolah, kan. Khamis jadual aku full sem ni. Satu-satunya hari kelas sampai petang.

Jumaat. Cek kuku. Pakai baju sekolah kain batik masa SMAPK. Ingat lagi kain batik aku yang lunyai gilak.

Weekend, ndapayahlah.

Eh, aku lahir hari Selasa.

Panda

YEN05924

Gif lagi! HAHA.Panda Super Comel Don’t mind the laundry and mamee yang serba super duper. :D

Lepas tu, apa lagi aku mau tulis sini. Macam tiada pula ni tau.

Profile Picture

cats  

Tema raya semua. Saya? Takpalah, saya suka gambar gigi-hitam-x-ray saya buat sekarang ini. Saya tukar lagi nanti bila ada angin profile picture tiup-tiup leher saya.

Jemput datang rumah, tapi aku hidang air berkarbonat dengan kuih raya ja la.

 

Eh, kalau siapa tidak suka gambar dia tertempek di blog (tidak berpembaca pun) ni, bagitau la. Senang aku minta maaf, masih dalam bulan Syawal ni.

Reblog #001

Dear you,

Life isn’t always fair. Learn to face it and get the fuck over it. Wasting your own time by complaining and asking for sympathy isn’t going to get you anywhere. Sitting around trying to be sympathetic towards yourself is pointless. Get off your ass instead, and live your life. Even you should know that you could have it 500 times worse. So suck it up and toughen it up.

Yeeeaahgrace

 

Reblog sini bole? Bole la. Publish.

Low Cost Carrier Terminal

MOV06278

Duduk di sudut kedai. Dengar iPod lagu berterabur. Nda menghiburkan jiwa langsung. Nasib baik KUL-KK. Memang automatik gembira sendiri-sendiri.

 

Hah, sebenarnya aku baru tahu nama panjang LCCT. Ada la dalam dua tiga hari lepas.

Smug

Lompat Tikam

YEN06265

Drooling

Mana bole dapat ini barang, selain dari bazar ramadon.

Bazar rabiulawal ada?

Hodoh

Pemikiran lalu lalang dalam kepala. Satu pun langsung tiada kaitan dengan raya. Well, trending keyword ba tu.

Saya selalu lari dari suatu perhubungan-ehem-geli-pula-rasa. Saya…padam, padam! geli betul. kensel. Heh heh. Dengan blog yang tiada berpembaca pun segan silu. Nda paham aku.

***

Aku malas tul dengar perempuan cakap dia hodoh, padahal dalam hati, mau minta puji seja sana. habis, kalau kau hodoh, aku ni apa?

Nda payah la pikir jawapan dia. Ha. Ha. Ha.

Pelangi

YEN06281

Lama nda tengok pelangi secara live.

Kita jumpa di hujung pelangi. Siapa jumpa duit emas dulu, menang.

Raya oi!

Update blog raya first. Loser? Kehkeh. Eleh, kejap-kejap lagi, banjir gambar raya la di FB tu.

 

Sempena dunia di hujung jari, apa kata kaurang bagi email address FB kauorang, aku mau beraya setail moden gitu.

Raya

2

  Selamat Hari Raya.

Cool

Last Day

Dan jumpa lagi tahun depan, Ramadan.

Jangan rindu-rindu aku sangat.

4 hari kena ganti before boleh jumpa kau lagi.

 

Harap-harap besok lepas la kan. Please.

First nda boleh, biar la yang last boleh. Tengkiu.

 

***

Thinking of changing url lagi.

Mimpi dulu.

08-09-10

Snapshot_20100908_6

“Meoow. Meoww. Meeoow.”

Kucing - 080910

Tangga dan Cheese

Snapshot_20100907

Tajuk atas dirujuk.

Cheese. Tutup muka aku. Segan.

Tangga. Dekat-dekat raya ni, memang gitu.

 

Jari. Prop tambahan.

 

 

Alamak. Sekarang semua orang tahu susunan gigi aku. Senget. Ndapalah, asal ada gigi.

Doraemon Tua

sampai ati wat doremon gini

Bila tengok kali pertama, huk, sampai hati wat doraemon kesayangan aku gini.

Kejam.

 

Kali kedua, ketawa sajalah. Jangan tahan-tahan.

Huduh betul.

 

Apa kabar cemon dalam setor.

Yang Sebenarnya

Dua bulan aku berhibernasi dari blogspot. Tapi sebenarnya, bukanlah aku langsung tidak memblog (oh, memblog kaaa?). Ada juga, tapi tempat lain, tumblr. Tapi update secara jarang-jarang. Di sana aku lebih kepada tengok post orang lain. Macam tiada feel buat post macam dalam blogspot.

Kehkeh. 2 bulan nda update, nama software buat post pun aku lupa.

Tapi FeedDemon nda pernah miss buka, paling busy pun, sehari sekali.

Kauorang

Kauorang tau manusia berubah?

Kauorang tau kadang-kadang orang boleh nda kenal diri sendiri?

Kauorang tau kadang-kadang manusia lupa untuk update pasal perangai sendiri?

Kauorang tau manusia mudah terpengaruh?

Kauorang tau manusia boleh terkonfius dengan diri sendiri?

 

Ini semua tiada kaitan dengan kauorang.

Ini pasal akuorang.

Bermula Dari Kosong Semula

Bolehkan?

Tolonglah

Jangan jadi loser sangat. Macam culture shock pun ada.

Untuk Test Sahaja

Cubalah rasa kuih ku.

Pilih yang mana suka.

hai di hari begini,

kita menjamu selera naga.

Kembali

Melawat kawasan.

Datang seru pula melawat tanah.

Huaah.

Rasa gembira. Rasa mau cuci-cuci sikit.

 

Bila aku kira-kira balik.

Baru 2 bulan lebih sikit aku tinggal.

Ceh.

 

Kau dengan aku macam itu peribahasa,

Carik-carik bulu ayam, lama-lama bercantum juga.

Memang ngam-ngam.

Sweet gitu.

 

Tapi,

aku rasa,

di rumah ja la boleh bercengkerama ngan kau ni.

Esok lusa,

internet macam lampu kelip-kelip raya.

Minit ni ada, jam-jam tiada.

 

Boleh la.

Post pertama setelah 2 bulan.

Lepas ni boleh hari-hari buat entry pasal kuih raya baju raya hari raya pula. HAHAHAHA.