Tahun Dua Ribu Sepuluh

Tahun ni tiada benda yang major sangat berlaku dalam hidup aku melainkan umur aku tiada suda belasan. Puluh-puluh.

Tahun depan aku mau teruskan misi aku tahun-tahun lepas. Masih sama, belum lagi tercapai.newyear

Be nice, kids!

Tidak Sedaplah Pula Kalau Tiada Rindu

Dengan Pipie.

Pipie si binatang berbulu seluruh badan.

Jangan kau berani-berani selingkuh sana.

Memperbelahan deduakan (bunyi macam istilah Biologi seja) cinta tidak bagus.

 

 

Harap-harap juga kau tidak terjebak dengan sindrom Fahmi.

Zzzz.

Blogger.com Mencabar Kesabaran

Hahahaha.

Sebenarnya aku sendiri pula yang lupa. Kahkah. Oh, hari ni hari last 2010. Kena ada blog post khas ni. Kononnya lah kan. Ok, bai.

Demam

Test awal

Sekarang sudah sihat. :D

Kes Lain

Kes lain.
Aku bersembunyi. Orang cari aku. Aku baru angkat tangan tunjuk, “Aku ada sini.” Bang bang bang. Orang tembak arah aku. Aku masuk bersembunyi balik. Gua bukan cari gaduh derrr. “Ciss, habis berlubang tapak tangan belah ibu jari aku.”

Kes lain.
Tv kalau ulang tayang cerita yang sama pun aku tukar channel lain. Tapi kalau cerita best, aku layan, bentang tikar goreng popcorn.

Kes lain.
Aku harap kauorang tahu, derita seorang insan yang semak kepala hotaknya dengan benda remeh temeh. Menderita weh, derita. Kahkah. Nanti aku kemas balik la, buka sem ni kena letak elok-elok resepi makanan kucing, sukatan minuman kucing, kucing mana luar kandang, kucing mana dalam kandang, ayam mana suka kacau kucing makan. Semua tu kena simpan bagus-bagus, walaupun format dia nanti mesti berubah. Tapi hal berkaitan kucing semua warna pelangi, tiada yang menderitakan. Salah contoh la pulek.

Mengasapkan Laptop

Yo yo wassapp orang-orang di tabasan. Laptop berjaya diformat dengan  jayanya membawa trofi pulang ke rumah. Macam menang anugerah skrin perasaan lepas mengformat laptop neh.

Tapi tapi tapi tapiiiii, aku mau Adamaya menang. Bwahahahaha.

친구

Sentiasa Releven

Benda Biasa Install

Untitled-2

Mana software akademik? Nda payah, boleh buat excuse untuk assignment. Pemalas tahap moksya. Kalau boleh, office pun nda mo install. Buat berat laptop.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Releven

Terus tekan publish padahal rasa mahu menaip lagi. Kalau kau tahu kenapa, baguslah. Kalau nda tahu kenapa, kesian. Nda pa, masih ramai bersama kau. Jangan rasa tersisih.

Aku rasa gunting batu kertas lagi relevan dari burung batu air. HAHAHAHAHA.

Aku penakut. Even tengok csi sorang-sorang waktu malam pun takut. Takut yang takut ja la. Nda la sampai tutup suis utama dekat db, masuk bilik berselubung bawah selimut bepeluh-peluh semua. Aku rasa takut aku masih releven.

Aku rasa aku kena menjadi dewasa sikit, ikut umur. Tidak releven bagi orang yang baru jumpa. First impression. Tapi kalau bersama tomodachi tomodachi, masih dan akan sentiasa releven kalau makan burger dapat misai. Dewasa is boring kau tahu. Walaupun aku yang sedia ada ini memang boring. Naa, kau bayangkan la kalau tambah boring. Tapi belum ada plan yang ini. Entah macam mana aku mau urus ni barang. Terlampau banyak aspek ni.

Aku nda tau apa yang aku taip ni. Merandom seja. Bai.

Yo

Hari tu aku ada baca, tipikal manusia ada 5 jenis. Manusia wajib, manusia sunat, manusia _____ (nda pasti la oi, perkataan rare), manusia makruh, dan manusia haram.

 

Monolog dalaman, malas taip.

 

Aku rasa aku mau format laptop. Whaaatt? Lagi?? Kira edisi 2011 punya format la. Aku bagi peluang laptop aku berazam baru. Oleh kerana laptop aku tidak bole direpair dalam masa terdekat, so kena repair sendiri di Melaka yang mana aku rasa, ok, kau sudah rasa apa aku rasa. Bagus. Tolong bertahan laptop. Aku tau kau boleh. Aku rasa kena beli cooler macam peti ais la nanti. Nda pun bagi kawan dengan Pipie. Pipie kan cool yo wassap. Boleh chill sambil minum stroberi oreo pearl yo. Sagu Keningau tiada ini yo.

Dah, dah, dah, dah, dah (tiru medina yo). Menjadi-jadi kemerepekan. Aku buat perenggan baru. Malam yang sentiasa sepi.

image

Kenapa Aku Mau Tukar Kuning Tadi

Sebab Digi. HAHA.

Tukar Balik Asal Cepat-cepat

image

Ingat mau ikut tema tahun baru, kaler baru. Nda jadi la. Buruk. Gabungan warna tidak menarik. Malas mau pikir banyak. Revert balik yang ini.

IE di XP

(Apasal aku asek mau tekan butang kensel dekat gambar atas ni)

Lama gila nda guna PC secara menggunakan. Best la pula rasanya. Macam mengimbau balik kenangan zaman main Pinball hentak-hentak keyboard, main emulator games macam Donkey Kong makan pisang sambil berlari.

Laptop, jangan kau lama-lama di kedai. Banyak hantu tu sana.

Pilihan

“Aku bagi kau dua pilihan la,

kau mau gila atau kau mau mati.”

 

Pehh.

Kongsi Bersama

P1050556

Print dan xerox banyak-banyak. Kalau print kaler, lagi lazat. Aku suka mayonis lebih, jadi ada dua lapis mayonis. Tiada cheese.

Post

Benda apa aku mau taip ni. Oh, camni, camni.

Sekarang pukul 3.59pm. 15 bulan Disember, 2010. Lagi sepuluh hari untuk Krismas, lagi 18 hari (mungkin kalau tidak silap kira) balik Melaka. Tolak satu hari kalau nda kira hari berterbangan. Dem, terlepas tengok 4.01pm.

Ok, tu saja. :D

Selamat hari Rabu. Makan nasi kerabu. Muka jadi biru. Macam alien planet Nibiru.

Sugus

Tunggu keretapi, datang pula sugus. Apa macam kita ni dayang?

image

Raksasa

atau raksaksa. pelik ja macam.

menaip sambil berselubung bawah selimut macam ada monster bawah katil. padahal sedang bertarung dengan perenggut haba. rasa macam pahlawan.

patutnya aku terus tidur tadi. menaip benda aneh aneh pula. tengok jam pukul 3 suda.

Search Keywords

image

Seriously? Hukum menampakkan sanggul rambut? Peh, sesat jauh gila keyword google. Mesti kecewa siapa yang masuk sini, yang dapat blog pepel ada alien (namun tidak bersanggul) berkerawang kerawang belakang dia.

Yeyen senyum? :) macam ini lebih kurang. Tapi rotate 90 degree. Clockwise.

Manusia tipikal sudah tidak wujud. Terharu masih ada yang cuba search. Masih ada yang sayang. Kahkah.

Kecilkan saiz gambar. Photoscape.

 

 

Yup, I do notice ada artis Indon nama Yeyen juga. Haha.

SitiVille

image

Antara perkara yang menyebabkan aku masih lagi sibuk di rumah selain menjaga kebajikan kucing.

Aku part time Datok Bandar sekarang neh. Sarcastic smile

Blackjack 21

Tahun depan.

Merah

care

Awwwwadahatimerahlah. Kahkah.

Mengisi Kelapangan

Sakit tekak dan bersin. Sebab saya tiada benda mau buat, jadi saya sakit tekak dan bersin. Kahkah.

Borrrrrrrsanggggg.

Hasutan

Hari tu, kepala otak saya, hasut saya untuk tukar link lagi. Tapi hati saya cakap, eh, janganlah gitu, kalau tukar link isi blog tambah meriah, siok juga. Macam tiada poin juga kalau tukar-tukar, hati saya menambah lagi, konon kasi kuat hujah.

Bagi saya, sebagai badan, yang bekerjasama segala organnya dan mempunyai segala kuasa veto keatas segala keputusan, telah mengambil keputusan untuk kekal seperti ini. Ini hanyalah sebiji blog. Blog. Fikir banyak-banyak pun tidak menukar blog menjadi Lee Hon Ki mahupun Jang Geun Suk. Masih lagi blog.

Tapi jangan cuba melawan takdir, kalau sudah takdir link terubah, maka terubah la.

Tiada Isnin Biru

Sebab ini cuti. Hari-hari pun boleh jadi warna apa-apa yang aku suka. Hari Ahad aku suka jadikan dia purple.

Di luar sekarang tengah hujan. Mesti kucing kesejukan, ayam pun. Tapi nda pa, diorang ada bulu yang lebat, boleh jadi penebat haba. Kalau salji baru kena risau bawa masuk semua letak bawah selimut. Sebab tu kucing dan ayam tiada di kedua-dua kutub. Wah, otak aku berhubung. Susu apa mami bagi masa kecil-kecil dulu ni ah.

Aktiviti paling aktif aku sekarang ni, lebih kepada game facebook. Millionaire City aku main sebab si Ficqree suruh main, siok kunun dia cakap. Boleh la. CityVille aku main sebab comel. Comel. Nanti mau suruh si Ficqree main. Wajib. Hahaha.

Er. Bai.

Paling Senang Punya Contengan

sad

5 minit. Oh wait, got a lot of minutes more to be wasted. Gahaha.

Mann, I’m Bored

Tengah mencuba mengisi cuti dengan intipati yang menarik. Distract diri daripada terlampau berfikir.

Bila terlampau nda tau mau buat apa, pemikiran berjalan-jalan, fikir dalam-dalam sampai diri sendiri emo. Saiko diri sendiri. Kalau fikir benda gembira-gembira seronok lagi. Negative thinking boleh membunuh.

 

Jadi, apakah yang perlu dibuat ni?                                                                      
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
(4 Markah)

Oh

Menaip dalam default editor blogger. Lama rasanya nda menaip dalam ni. WLW juga best.

Cuti, cuti, cuti, cuti.

Rumah ada mami didi dan aku. Aktiviti pun banyak ke arah ke Korea sana. Nda Korea, Jepun.

Siapa mau contact lens?

Anak kucing di rumah ni pun makin comel. Geerrrraaammm. Gahaha. ada lagi yang baru lahir, tapi dia belakang almari, so belum boleh tengok.

Ok, bai untuk sekarang.

tiada apapa

hoh. betul, cuti ni betul2 tiada cerita menarik.

bai.

Cuti

duduk di rumah. entah a mo buat pa. tapi kadar online kurang sudah. ok la tu kan.

Cubaan Berjaya

Aritu, twitter, kali ni blog pula. Tadi aku update pakai sms. Hebat jugak. 15 sen sekali hantar nda kisah panjang mana. Tapi still mahal la banding twitter. Ginilah kalau handphone kelas pertengahan.

Eh, sekarang nih, aku rasa, aku macam banyak hiperbola, banyak fikir

(zz. housemate pasang takbir raya.)

negatif. Mungkin sebab banyak cakap. Banyak cakap.

 

Teringat didi dan arwah datuk selalu tiba-tiba bertakbir raya. :’(

Pesanan Dari Pipie

Jangan sembelih beruang untuk raya tahun ni. Kalau tidak, dia akan bertindak buas.

Ok. Ni post cubaan sebenarnya.

Saya insan yang selalu ingin mencuba.

Poyoss. Gahaha.

Rujukan

Kualiti rendah sebab mau kecilkan size gambar. Susah upload. Lembap.

Recall

1. Pindah randah rumah. Kemas barang. Tilam baru, gerobok baru, bilik baru. Roomate lama, housemate lama, tambah housemate baru.

2. Masak spageti dekat rumah budak TTU2. Seronok bergotong royong. Makan makan.

3. Pesta Konvo. First time hias cupcake. Hari-hari pergi kampus, memeriahkan majlis. :D Jom heboh pun ada masa ni. Pergi juga. Memeriahkan majlis.

4. Keluar Jonker Walk. Pastu asam pedas. Cari apa benda entah, tapi nda jumpa. Last skali, dahaga singgah mana-mana kedai yang susah betul mau decide tiap kali lalu.

5. Baby benc!

6. Pulang beraya di rumah.

7. Buat precipitator untuk pbl. Banyak gambar yang kami berjaya tangkap daripada serpihan-serpihan precipitator ni. Tapi pose-pose semua exclusive untuk tatapan kami-kami ja. Kehkeh.

8. Beraya beraya rumah budak kelas dan bukan budak kelas, Syafiq, Farahin, Aini dan Sue. Semua rumah sedia makanan lazat-lazat. Mihun sup, laksa, spageti, soto. Memang meriah perut masing-masing. Jumpa anak-anak buah Farahin. COMEL.

9. Birthday kak yan. Buat kecil kecilan yang kecil Tapi kami berseronok.

10. Beraya edisi UTeM pula. Datang lambat tapi skill ambil makanan tu kena ada. Walaupun sikit-sikit ja dapat, tapi ok la. Dapat juga lambai TYT Melaka.

11. Kayak. Cukup 5 orang. Sangat seronok ok. Nda boleh halang pipi tarik-tarik bibir suruh senyum bila tengok balik gambar dan video yang ditangkap pada hari kejadian.

12. Berbasikal pula. Ain pun ada skali time ni. Gahaha. Basikal kapel buat riuh.

13. JFA sakit bontot.

14. Makan dekat Seoul Garden. Bersama Chatol. Kenyang gila. Seronok. Memasak dan memakan.

15. Meja 40.

16. Kak Pina kahwin.

17. Shooting Mandarin. Proses yang sangat menyeksakan. Sian orang lain, aku memang lemah sikit hafal menghafal nih. Berlakon lagi la.

18. Sukan antara fakulti. Jaga Futsal. Scoreboard. Urusetia OK? Haha. Walaupun agak menjengkelkan lelaki tepi-tepi. Banyak analisa dibuat masa jaga futsal ni. Futsal perempuan pun best. Banyak melibatkan emosi aku sebagai warga FKEKK which is johan futsal perempuan hari tu.

19. IRIS. Gerak sikit, snap. Lapar, snap. Tidur, snap.

20. First time naik towing truck.

21. Aku nda pasti apa berlaku, mungkin test, tapi lepas tu layan game-game dekat Melaka Mall. Best. Walaupun asyik kalah dengan Hanis main pingpong benda jadah nama tu. Lepastu layan aiskrim mcd sponsored by Hanis. Melepak MBMB pula. Wiwi dengan Hanis panjat jam besar kantoi dengan pak guard. Tengok orang ganti bunga. Banyak sesembang.

22. Keluar dari petang sampai malam. Tapi secara praktikalnya, ada balik rumah juga, ambil alat memasak. Memasak tepi pantai. Seronok, walaupun angin banyak merogol tudung aku, tiap kali gigit fries rasa crunchy-crunchy pasir. Kejar-kejar dengan kad Uno. Angin kuat gila nda bagi can.

23. Pergi Sungai Siput, Perak. Kawan Kak Yan kahwin.

24. Pergi JB.

BANYAK GILA lagi oi tapi nda tertaip. Dan peliknya, apasal scene-scene dalam kelas macam samar dan kabur.

Sambal Bilis Kentang

Eh, cuti nda start lagi, sudah ada tajuk lauk pauk makanan mengkecurkan saliva.

Tiada gambar tapi.

 

Kau selfish. Aku pun.

Pudar

Terang

PudarMacam pudar betul la pula.

 

z96209685Imej sebenar.

Background

Aku rasa aku mau tukar background kejap lagi. Kepada yang lebih serabut.

Update blog macam update twitter. Pindik pindik.

Try Sikit

Princess

Pulang Dari JB

Tiada ole-ole.

Ole-ole cerita, mau?

JB

Bukan Justin Bieber.

Aku harap aku nda salah. Kalau salah pun, harap-harap aku berseronok atas kebersalahan aku. Harap. Harap.

Mungkin ada laporan ringkas melalui laman sosial kicauan.

Sekian.

Yang benar,
si-budak-tiga-helai-duit-seringgit-dalam-poket.

Masalah Sel Kering

image

DSC00282

Senyum

senyum
Senyum. Tak perlu kata apa-apa.

Ewah. Bernyanyi-nyanyi pula.

Bergurau

Bila orang sepatutnya paling faham kau, jadi orang yang macam baru kenal minggu lepas. Apa kau rasa. Rasa berjagung.

Macam loser gila.

Cuba macam ini, hei, siapa yang boleh kau sandar-sandar, bercerita bahu ke bahu sekarang?

Jadi paranoid.

Mungkin aku yang lebih-lebih.

 

HAHAAHAHAHAHAHAHAHA

Yeh

yeh

PPP

ppp

Persoalan

Bila orang-orang mula mempersoalkan.

 

Rimas.

Tapi

Mahu mandi tapi kenyang.
Mahu study tapi malas.

Macam mana mahu maju.
Semua ada tapi.

Tersedak

Apahal dari petang tadi aku asyik tersedak. Telan air liur pun tersedak. Minum soya pun tersedak. Sedut nafas pun boleh tersedak.

Ramai betul sebut nama aku. Mengumpat tak mengagak. HAHA.

 

 

 

Bila Mythbuster mau bust kan mitos tersedak nih.

Katy Perry - Firework

Sempena exam. HAHA. Mandi kejap.

Ok. Eh, makan mihun jap.

Mihun dan air paip rebus sudah masuk dalam sistem hadam. Sekarang boleh mengeblog. Mengeblog la sangat.

Handphone aku tinggal dalam kereta abang kak yan, bsham. Memang sangat bijak la kan, main tinggal-tinggal henfon pula. Lepas tu, bila entah akan dapat balik. Tapi biarkan kesabaran menantimu wahai henfon. Haha.

Satu benda aku lupa, sikat rambut.

Hah, baru la senang membelai rambut. Nda la tersekat-sekat sebab rambut berpintal macam lepas kena rogol.

Bila kauorang rasa down, kauorang buat apa? Marah macam orang gila. Nangis macam orang hilang punca. Duduk diam dekat satu sudut macam orang psiko. Ketawa mengilai sampai jiran takut tahap azan setiap sudut rumah, pasang surah al-mulk sepanjang malam. Dengar lagu sampai gegendang telinga retak. Melakukan aktiviti kerohanian. Ah, list akan berpanjangan ni, cukuplah.

Sebenarnya, bila kita perlu rasa down, stress, miserable. Bila tahap yang boleh isytihar diri kita stress. Kang kalau aku cakap aku stress, orang lain cakap, “Eleh, hal damit gitu pun kan stress.” Bekurapak pula tu dayang.

PMS. PMS. PMS.

Nda kan lah waktu PMS ja boleh beremosi.

Kenapa cerita pasal stress pula ni. Ni, ni. Lagu. Paste lirik la. Tapi separuh la.

Do you ever feel like a plastic bag
Drifting throught the wind
Wanting to start again

Do you ever feel, feel so paper thin
Like a house of cards
One blow from caving in

Do you ever feel already buried deep
Six feet under scream
But no one seems to hear a thing

Do you know that there's still a chance for you
Cause there's a spark in you
You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Cause baby you're a firework
Come on show 'em what your worth
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
As you shoot across the sky-y-y

Baby you're a firework
Come on let your colors burst
Make 'em go "Oh, oh, oh!"
You're gunna leave 'em fallin' down-own-own

You don't have to feel like a waste of space
You're original, cannot be replaced
If you only knew what the future holds
After a hurricane comes a rainbow

Maybe you're reason why all the doors are closed
So you can open one that leads you to the perfect road
Like a lightning bolt, your heart will blow
And when it's time, you'll know

You just gotta ignite the light
And let it shine
Just own the night
Like the Fourth of July

Selamat menghadapi peperiksaan.

Raya Haji

Aku stay sini. Good Luck untuk raya haji semua. Selamat hari raya haji.

Cekewa

Aku rasa, aku sedang kecewa. Aku rasa. Hoi, Yeyen pun pandai merasa juga. Pandai terasa juga.

Eh, dari lepas subuh tadi, perenggan tu ja tertaip.

Ba, kenapa gini ni. Heh.

Saya mau.

Mau.

Tolong.

Internet Kelip-kelip

Aku mau buat kerja assignment ni. Tapi internet ajak gurau senda. Marah jugalah. Heh.

Saya Yang Di Sini

Rumah sunyi sepi.
Bunyi orang memberus kain di shower.
Rakan sebilik balik kampung halaman.

Perut kecut dari tadi.
Nda paham la aku.

Kejadian

Orang yang memang begitu kejadiannya dengan orang yang membuat-buat dirinya menjadi begitu.

Simple dan memang semua sedia maklum. Kan.

Coconut Shake

Sedang menjalani study week. Perjalanan harian seperti yang normal-normal. Buat-buat relaks, padahal, bila final exam lalu pemikiran, kecut perut sampai rasa mau terberak juga. Final, final, final, final, final, final. Rasa mau terberak nda? Kahkah.

Eh, tahun ni beraya haji di sini. Rasanya, semua raya haji di UTeM setakat ni masa cuti. Tiba-tiba tahun ni beraya haji di sini pula dan tengah-tengah final. Yey! Yey yang memang yey.

Minggu depan start final, abang Juan dengan adik abis exam. Zz. Lepas tu poli pula cuti 2 minggu ja. Alahai, aku balik rumah, adik habis cuti. Dimana terletak fun di situ? Nda pa, bak kata Hanis, “rumah”. Ok, ok. Fine.

Lapar yang sebenar.

Kelaparan Yang Melaparkan

makan

Saya Tidak Caring

caring lebih

Macam-macam Hal

DSC00281

Saya pun busy juga sebagai seorang student bukan final year. :D

Musim kegemaran aku datang lagi. Sem ni, 5 subjek. 3 subjek serius, 2 lagi, Mandarin dengan Tech Comm. Tapi gap 2 subjek ni la yang panjang-panjang. Nda paham la aku kenapa gitu. Tapi nda pa la, teruskan seja.

Akhir-akhir ni, banyak pula aku dapat minum pearl. Kiranya bukan lagi minuman rare yang bila balik sabah ja dapat minum.

Sekarang aku macam semakin melupakan Tumblr. Entah, macam nda siok suda ni. Teda suda katun-katun comel. Penat suda kali diorang melukis-lukis. Tiap-tiap kali buka, mesti banyak formspring punya soalan ja. Bosan. Ok, ok. Memang bergantung sama orang yang aku follow kan. Tengoklah macam mana nanti.

Sekarang aku tengah melalui cabaran 104 twit. Sebenarnya mau buat 104 tu dalam sehari. Tapi Failed! Haha. End up nda sampai 20 twit pun. Even sampai hari ni pun belum berjaya sampai target. Aku rasa, aku ni memang seorang yang busy.

Hari ni, ada kelas EMT. Tapi tidur lepas subuh gajah tadi, bangun ja jam tunjuk pukul 12.47PM. Menggelupur kau. Tengok henfon satu lagi, dalam kepala otak membayangkan adalah missed call, mesej berbakul-bakul. Tapi, tengok, ada satu mesej, berbunyi, “Yen, x g clas tau”. Campak henfon atas perut Pipie. Pheww. Terus pulas tombol pintu keluar bilik, Kak Aina pun ada tengah tengok tv. Ok la tu, ramai pula nda pegi kelas. Bukan main terlajak tidur. Bukan alang-alang.

Rambut semakin merimaskan pula. Bai.

Selamat Pagi Jumaat

Pagi-pagi dapat mesej suruh buka pintu siap-siap.
Pagi-pagi dapat luka pintu langgar.

Meraung-raung seorang diri.

Selamat pagi.

Belakang Senyum

behind

Patut la ko tak paham-paham, aku asyik senyum ja dari tadi.

Sekadar Di Pinggiran

Okey. Minggu kelas bersisa dua minggu lagi. Lepas tu, minggu belajar untuk exam pula. Habis, yang minggu kelas tu, belajar untuk apa? Tamau jawap, tamau jawap. Kahkah. Gedik.

Sudahlah sem ni mula 50-50, tengoklah apa kejadiannya nanti.

Tinggal setahun setengah lagi. Rakan-rakan sebatch, ramai juga yang sudah grad, tengah buat PSM. Sioknya.

Eii. 8.22PM suda.

Kurang Mood

Bila kau ada test dan kerja yang seiringan tapi satu pun kau langsung tidak tergerak untuk sentuh.

Tengok movie.

Lagi bagus.

Kan.

Santai-santai Pipie

pipie

Kalau ada inspection dorm, memang tolak markah banyak nih.

Sebelum Gerak

Hari tu, sehari selepas daftar celcom twitter seminggu seringgit, bukan maen lagi aku update setiap jam. Gerak sikit, twit.

Hari memang penuh dengan kicauan.

Kalau la blog pun celcom buat seringgit seminggu, memang aku buat jugak. Tapi update blog pakai phone memang krem la ibu jari.

Oh, itu saja. Babai gula liu lian.

Bila Lapar Menguasai Diri

Sebelah tangan makan coklat, sebelah tangan menaip. Post sebelum ni kenyang menggelupur katanya.

Lapar, lapar. Bila lapar, mula la terbayang macam-macam.

-Sagu yang bulat-bulat tu. Bubur mami buat, nda kisah perisa apa, cedok banyak-banyak sagu, masuk dalam peti ais kalau kenyang tapi takut habis adik-beradik makan. All-time favourite. Berlemon-lemon bintang.
-Anything with pearl. Choc pearl, milky tea pearl, ______ pearl, semua boleh. Teh Sabah pearl pun sedap. Tapi selalunya pearl habis cepat. Kecewa bila kena pilih add-on lain.
-Aiskrim. Semua aiskrim boleh, tapi selalu dihantui strawberry cheesecake.
-Biskut. Famous Amos double coklat. Tolong la cair di mulut.
-Bluberi Ciskek. Ini harus ada dalam list.
-Lompat tikam. Memang dia tikam tepat. Rasa pertama kali masa ramadhan lepas. Makan sekali, rasa diabetes. Makan dua kali, pun rasa diabetes. Rasa obesiti memang sentiasa ada. Baru makan 3 kali, dan semua dari tempat sama. Rasa pertama kali makan, masih terngiang-ngiang.

…dan list akan berterusan sampai jumpa makanan sebenar. Tapi dalam kes sekarang, tidurrr.

 

Besok, seorang. Lagi. :(

Cerita Makan

Semalam makan ramai-ramai dekat Seoul Garden. Kenyang tak hengat. Best!

Eh, lepastu makan lagi. Terima kasih daun keladi, lain kali belanja lagi. Satay, satay.

Balik ja, menggelupur kekenyangan.

Ok, habis cerita.

Kawan Baik Dengan Bosan

Tiada Kerja

Kisah benar.

Reblog #005: So True

image

Via – Hanis :D. littlemisspaintbrush

Memblogkan Twit

image

Pagi Jumaat yang indah sampai nda tau mau buat apa. Selamat Hari Jumaat.

Triple

Soalan saya,
Pernah ka ada orang eja nama anak diorang dengan huruf triple.

Fizyaneee

Yeyeeen

 

Nda la ganjil mana pun.

Status

Besok present.

Malass.

With double s.

Peace.gif

MOV06598

Hahaha. Memang nda kan habis gif-gif ni.

Pis!

Sabtu Darab Dua

Kalau boleh, saya mau Sabtu dua hari dalam seminggu. Eh, kalau hari-hari hari Sabtu pun boleh. Teda masalah.

Mengerjakan assignment ni bukan boleh dipandang remeh. Saat-saat genting gini, makanan penenang memang kena banyak dekat sebelah. Tiap masa, memang laapppaarr ja sekarang ni.

Sepetang di Cawangan Khas

Image0430

 

Zoom sikit

kami Yang paling comel. Alololo.
Terselit di celah lelaki-lelaki.

Seminar.gif

Seminar 

Kalau kau penuh dengan kesabaran, tunggulah dia loading.
4MB lebih.

Aku mau publish pun failed 2 3 kali.

Setelah aku view dekat browser: Pergh. Laju gila!

Selamat Hari Khamis

Hari ini, aku plan, duduk di rumah, online, online, online dan sedikit matlab. Baeeekk punya plan bukan?

Tapi plan hanya tinggal plan.

Dua movie aku khatam dari pagi, udara dalam bilik pun sudah deras bertiup. Kipas pun boleh jadi macam vakum. Habuk dekat sepenyodok penuh jugalah dari kipas. Sekarang semua benda sudah boleh berterbangan seirama dengan kipas. Laptop pun suda boleh sentuh sesuka hati tanpa risiko melecur. Nice!

Lagu berpasang, volume sedap-sedap gegendang telinga.

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

PSK Demodulator

Matlab

GUI

 

Gila.

Reblog #004: Sometimes

Sometimes, it's better to be clueless about what's happening around you than knowing every information that would silently kill you.

Blog Oh Blog

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu? 
Ini Bukan Yeyen. Sebab yang ada dalam blog ni sememangnya bukan aku.

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://ituyeyen.blogspot.com sebab yang ini bukan Yeyen. Itu baru Yeyen. Ada paham? Tara paham?

3. Apakah method penulisan dalam blog anda?
Ikut mood. Dan biasanya sangat random.

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? Sebabnya?
Pernah cuba berhenti, tapi macam sudah sebati dalam jiwa.

5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda dan apa kata mereka?
Pernah. “Macam kenal nenas tu.” kata ibu.

6. Apakah perasaan anda apabila orang lain mengatakan bahawa anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan blog anda cantik?
Jarang pula blog aku ni buruk. HAHA. Lebih kepada plain. Lagipun jarang ada orang kedua dalam blog aku ni. Saya seorang-seorang saja dalam ini.

7. Bilakah anda mula mempunyai blog?
Saya tahu pasal blog sejak saya form 4 rasanya. Link guna nama sebenar pula tu. Tapi tidak serius. Mula serius lepas matrix. 2008 mungkin. Bermula baru pada cuti raya yang lepas.

8. Siapakah orang pertama yang mengetahui anda mempunyai blog?
Zzz. Entah.

9. Apa perasaan anda apabila orang mengatakan tentang blog anda di sekolah/universiti/tempat kerja?
Saya tiada blog. No komen.

Lap Peluh Sikit

Tadaa!

Long Report Data Struct Done!

Long Report

“Ya, aku harus buat report sekarang.”

Beberapa jam kemudian.

Long report in progress. 
Berapa jam lagi baru keluar perkataan seterusnya?

Masih belum ada jawapan yang pasti.
Kuriositi memuncak.

Yang Benar

Blog ini bukanlah menggambarkan ciri aku yang sebenar. Maka, benda-benda dalam ini, kurang sesuai dibuat untuk menjudge aku.

Contohnya, jangan la sebab post aku sebelum ni cakap pasal perasaan, kau cakap aku tengah gaduh ka, tengah sentap ka, tengah feel cinta ke udara ka, tiada, tiada.

Lagipun, aku ni bukanlah mempunyai bakat mengarang, mampu menyampaikan dengan bagus, penulisan yang hidup macam ada 3d, bla, bla. Aku taip semua plain hidup segan mati tak mahu apa yang terlintas itu yang tertaip ja, elemen wow pun kurang. So, kemungkinan terjadi mislead tu memang ada.

Tambahan lagi, isi dalam ini semuanya hal random. Jadi tidaklah digalakkan mengkelaskan blog aku ni dalam mana-mana kategori.

Jangan ambil serius gila. Maka, selamat hari raya. Jaga diri.

 

(Lama pula benda ni dalam draft)

Perasaan

Ini hanya perasaan aku.

Aku rasa macam ada sesuatu. Aku rasa kau ada something yang kau mau cakap, kan? Kadang-kadang, aku rasa macam kau benci (wuh, perkataan yang sangat serius ini) dekat aku. Kalau benar, aku minta maaf, aku biarkan ini boleh terjadi.

Ya, ya. Aku memang macam ini, cepat berubah. Hari ni aku macam ni, besok aku macam tu. Tapi percayalah, kau ada tempat spesel dekat organ-organ dalaman aku.

Ini hanya perasaan aku.

 

 

Hasil taipan yang sangat random tambah dengan perasaan sikit-sikit. Biarlah. Janganlah serius sangat. :D

Rabu

Saya bukan yang perfect.

Itu yang buat saya rasa lega.

 

 

Zzz.

Cepatnya kak yan habis mandi.

Baru mau beremosi.

Emosi lain hari.

 

Haha.

Dahagakan Internet

Atau laparkan internet?

Hari ni hari Rabu, suda dua hari masuk kelas. Tiada papa pun mau di tulis-tulis ni.

Eh, ada.

Aku rasa perkataan yang keluar dari aku sejak akhir-akhir ni selalu tersilap la. Ekspresi pun selalu salah. Tapi aku rasa aku memang salu jadi gitu pun. Memudaratkan betul.

 

Zzz.

Cam teteda ja post ni. Ni semua mesti pasal internet.

-- punya internet. (aku nda pasti apa yang sesuai depan tu)

Bai.

Bai

Kejap lagi gerak balik kampung. Lepas tu besok flight 10.55am. Hoh. Bawa stremix ni pergi melaka bole? Haih. Sedih hidup tadak tenet ni. Online dekat fakulti pun, laptop berat mau bawa hari-hari. Lagipun, pegi kelas kan untuk belajar? HA-HA

Ok lah. Selamat jalan.

Header Huru Hara

Print Screen IE9 

Malas mau betulkan.

Via IE9

Sedang mengexplore IE9 Beta.

Seronok juga ya.

***

Oh ya, pasal semalam, saya decide untuk pergi.

Siap mimpi kott.

 

Bangun dua kali hari ni.

Sekali dalam mimpi, sekali yang real.

Tapi yang mimpi tiada kaitan langsung dengan real.

Nda sama. Nasib baik.

***

Good luck untuk mimpi malam ni.

Cepatlah Decide

Besok ada open house budak sekolah rendah. Entahla pegi ka tidak. Malas sebenarnya. Rasa macam mau berkurung dalam rumah ja.

Memang. Memang dia ada masa-masa dia tu. Ada masa macam hari-hari mau keluar. Pantang, orang baru usulkan hint sikit, jomm. Nda tunggu-tunggu lagi.

Tapi bila ada time dia datang, ko bawa la pergi mana pun, main-main kucing luar rumah pun, sanggup lagi duduk keras dalam rumah. Tapi, kalau sudah dipaksa-paksa, ikut ja la, cam mana lagi. Hati gua macam kapas der.

Eh, kes besok tiada siapa-siapa yang dipaksa memaksa, tu aku flash back story lepas-lepas.

Besok belum decide lagi ni.

Reblog #002 : Saya Mahu iPhone 4

Saya mahu Klik untuk sumber.

 

Tolong bagi jawapan.

A.S.A.P.

Mana-manalah

image

--------------------------------------------------------------

image

 

 

Aku rasa satu kolum ni lagi menarik.

Kecoh-kecoh

Twitter

Tweet

Seketika bersama Twitter. Padahal bukan selalu buka pun.

Tadi aku tweet link blog ni. Lepastu sekarang aku tengah buat blogpost pasal twitter aku. Nampak nda kaitan dia disitu. Memang pandai aku isi masa lapang. :D

Memang Ada Hari Dia

Ada hari yang memang aku berharap gilak aku bangun extra lambat dan bangun tengok semua kerja orang lain sudah setelkan.

Dan satu daripada hari tu adalah hari ini.

◄:D►

◄:D►
-------------------------
I've added smileys to this status update. Wanna see them? Go to http://s.facicons.com/
.........................

 

Apala yang keluar kalau aku install.

***

Lepastu, teringat pula, bila last aku mengupdate status di Facebook.

Janganlah, saya memang mudah dipengaruh.

Betul. Jangan dicuba.

Tapi selalunya secara temporary. Lepas tu sedar diri, balik bentuk asal. Itu pun, kalau tersedar la.

Mau contoh juga ka? Bole la. Bagi satu.

Ada satu masa tu, baru-baru tahi ayam juga, bila aku teringin gilak mau beli wacom. Ni semua akibat tengok excessive doodles dekat Tumblr, sampai aku pun terasa, eleh, aku pun boleh lukis ini, tapi tiada wacom tu ja. Apa la yang aku pikir. Lukis rumah-pokok-bukit-matahari guna pensil dan kertas pun belum lurus lagi. Lagipun, fulus setakat cukup makan. Aku kuburkan impian aku.

Nasib pandai sedar diri bukan anak sultan brunei mahupun bau-bau bacang Leonardo da Vinci.

Tapi bukanlah setakat kau suruh itu ini aku buat, ajak itu ini aku ikut, kau sudah anggap aku terpengaruh dan kau pun “horey horey, bejaya pengaruh yeyen” bisik dalam hati. Eh, kalau aku dedahkan rahsia seni mempengaruh aku, habislah. Semua mau try-try pengaruh aku. Bahahahaha.

Oklah, kamu pun mula sudah konon terpengaruh untuk percaya yang aku mudah dipengaruh. HAHA.

Bai.

Selasa

Selamat Hari Selasa.

Hari Selasa memang aku rasa jarang ada aktiviti spesel.

Bila ingat hari, mesti ada certain benda akan telintas dalam kepala otak. Hari isnin selalu jadi pilihan submit apa-apa kerja kan. Heh, siapa minat sama itu Isnin.

Rabu selalu ada aktiviti extra, ko-ku, bila tiada ko-ku, banyak pula aktiviti lain (zz). Kalau masa sekolah rendah, aku suka betul hari rabu, sebab boleh main lego masa KH. Naik sekolah menengah, hari rabu la paling nda suka masa SMAKK, sebab kena pakai baju pink Puteri Islam. Kain pink tu singkat sikit, sudahlah tudung pink pula extra terang. Memang tiap-tiap hari rabu rasa macam mau cepat-cepat balik.

Khamis pula ada juga, orang kerja pakai baju batik, khamis malam jumaat. Khamis kan yang balik awal sikit tu masa sekolah, kan. Khamis jadual aku full sem ni. Satu-satunya hari kelas sampai petang.

Jumaat. Cek kuku. Pakai baju sekolah kain batik masa SMAPK. Ingat lagi kain batik aku yang lunyai gilak.

Weekend, ndapayahlah.

Eh, aku lahir hari Selasa.

Panda

YEN05924

Gif lagi! HAHA.Panda Super Comel Don’t mind the laundry and mamee yang serba super duper. :D

Lepas tu, apa lagi aku mau tulis sini. Macam tiada pula ni tau.